Parent page: Careers

Senior analist aminozuren (40 uur)

Ben jij specialist op het gebied van aminozuuranalyses of wil je als ervaren analist deze specialist worden? Dan is dit je kans om als senior analist je bijdrage te leveren.

Ansynth Service als werkgever

Het laboratorium van Ansynth Service BV is gevestigd in Breda. Ansynth Service is dé specialist op het gebied van aminozuuranalyses in food, feed en pharma. Ansynth Service is actief op dit gebied van analyse sinds 1991 en is 100% onafhankelijk. In juli 2019 is Ansynth Service overgenomen door MLZ Holding BV en is het een zusterbedrijf geworden van Qlip BV – Quality Assurance in Dairy. Onze klanten zijn actief in de diervoeder- of voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. Onze diensten worden gebruikt voor kwaliteitscontrole, aminozuursamenstelling en onderzoek. Ansynth Service is een professioneel en efficiënt werkende organisatie met een hoog kennisniveau. Er werken 9 medewerkers bij Ansynth Service.

Onze cultuur

Bij Ansynth Service werk je binnen een klein team met korte lijnen. Dit zorgt voor een positieve dynamiek en professionele en informele werksfeer binnen de organisatie. Vanuit het laboratorium van het zusterbedrijf Qlip (250 medewerkers) krijgt Ansynth Service ondersteuning op diverse onderwerpen. Binnen Ansynth Service zal je je snel thuis voelen. De medewerkers beschrijven de bedrijfscultuur als teamgericht, collegiaal en er is een prettige werksfeer.

Jouw afdeling en uitdaging

Binnen het laboratorium van Ansynth Service worden onder GMP condities aminozuren en daarvan afgeleide verbindingen in een grote variatie aan monstermateriaal uit binnen- en buitenland geanalyseerd. De aminozuren worden direct als vrije aminozuren geanalyseerd, of na verschillende monster voorbereidingsmethoden en hydrolyse uit peptiden of eiwitten m.b.v. geavanceerde aminozuur analysatoren, LC-MS of via HPLC.

Ansynth Service heeft geïnvesteerd in de LC-MS techniek en nieuwe dataverwerkingssoftware. De huidige methoden worden stap voor stap omgezet naar LC-MS. Doel is om komende jaren fors te groeien aangezien het belang van aminozuren in voeding en diervoeder steeds meer aandacht krijgt. Veel medicijnen bestaan uit peptiden waarvan Ansynth Service de individuele aminozuurverhoudingen bepaald.

Door pensionering van een ervaren collega eind 2021 zoeken we een senior analist die opgeleid kan worden en naast laboratoriumwerkzaamheden ook de kwaliteitseisen vanuit GMP beheerst en die vertaald naar de uitvoering op het laboratorium.

Deze functie bestaat uit de volgende hoofdwerkzaamheden:

 • (Door)ontwikkelen van methoden en processen en borging van de kwaliteit;
 • Autoriseren van analyseresultaten en onvolkomenheden signaleren en oplossen;
 • Op peil houden van kennis en specialisme, onder meer door het bijhouden van literatuur, wet- en regelgeving, bezoeken van symposia/workshops en contacten met leveranciers en collega-laboratoria;
 • Behandelen van klantvragen c.q. projecten en beoordelen van haalbaarheid van opdrachten en mogelijkheden met operationeel manager;
 • Onderhouden van het kwaliteitssysteem gericht op het laboratorium en als specialist audits inhoudelijk begeleiden samen met de operationeel manager en collega’s van de algemene kwaliteitsafdeling;
 • De laboratoriummedewerkers betrekken bij het ontwikkelen van methoden en onderhouden van het kwaliteitssysteem en inhoudelijk trainen.
Jouw profiel
 • Relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau, bij voorkeur in een chemische richting;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Relevante ervaring met GMP, ISO 17025 en methode ontwikkeling op LC-MS;
 • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent kwaliteitsbewust en gaat klant- en resultaatgericht te werk;
 • Je functioneert uitstekend in teamverband, maar bent ook in staat zelfstandig te werken.
Ons aanbod

Als medewerker van Ansynth Service krijg je de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Wij bieden een positie in een informele en professionele werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je ontvangt naast jouw vaste inkomen de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 26 vakantiedagen en 6 ATV dagen;
 • Reiskostenvergoeding met de keuze uit een NS-Business Card met een NS traject vrij abonnement of kilometervergoeding;
 • Collectieve pensioenregeling;
 • Opleidingsmogelijkheden.
Informatie & reageren

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Wendy Dekker, operationeel manager laboratorium, tel. 076-2311100.

Wanneer jij je kennis en ervaring bij Ansynth Service verder wilt verruimen, dan bieden wij je nu deze kans. Je wordt verzocht om via onderstaand formulier te solliciteren en je motivatie, voorzien van een cv, te richten aan Ansynth Service BV, t.a.v. Human Resources.

Sollicitatieformulier